El diputat de Compromís denuncia “una falta de resolució per part del govern de Rajoy que ens fa témer que vulga autoritzar la reobertura”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha mostrat “la nostra preocupació pel que puga estar tramant el govern de Madrid en relació amb la reobertura de les instal·lacions del Castor, sense tindre en compte el greu perill per a la ciutadania que aquesta reobertura podria suposar”.

Pañella ha explicat que “mentre el ministeri d’Indústria li va donant llargues al tema, fins superar qualsevol límit raonable, i mentre respon les preguntes del nostre diputat al Congrés, Joan Baldoví, remetent-se sempre a un futur indeterminat, Escal, l’empresa propietària de les instal·lacions, continua la seua campanya per mirar de convèncer, per inversemblant que puga semblar, de la manca de relació entre l’obertura de les instal.lacions i els seismes que es van registrar a la zona. I ens preocupa, i molt, que, si davant d’aquesta campanya, el govern calla, potser vol dir que atorga”.

El diputat de Compromís ha exigit “una vegada més, al govern espanyol, que es deixe d’ambigüitats i de mitges tintes, que faça públics d’una vegada els informes elaborats pels tècnics sobre la relació estreta entre Castor i els terratrèmols i sobre els perills que comportaria la seua reobertura, i que done ja d’una vegada l’ordre de tancament i desmantellament definitiu de les instal·lacions. Si pot ser que aquest tancament no li coste ni un euro a les arques públiques, perquè l’empresa va ser dolosa en els informes que va facilitar, molt millor; però, fins i tot en el cas que els haja legalment d’indemnitzar, i prèvia comprovació si hi ha cap responsabilitat personal en els alts càrrecs del ministeri que van donar l’autorització, que afronte els costos del tancament. Tot abans que tornar a posar en perill la vida i la seguretat de la ciutadania del Baix Maestrat i el Montsià”.