L’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) a RTVV s’ha convertit, des de fa just un any, en un autèntic fulletó, en el qual, “sols han hagut víctimes, treballadors i treballadores, professionals que en la gran majoria dels casos han fet possible una radiotelevisió pública valenciana, que hui passa pel seu pitjor moment. Els dolents d’esta història, però, tots sabem qui són però mai han donat la cara i en els darrers dies, este serial ha anat a més”, segons ha reconegut el portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera.

Per eixe motiu, Morera ha demanat una compareixença en la comissió de control de RTVV de l’actual directora general, Rosa Vidal, “perquè informe de la gestió de l’ERO i els criteris d’aplicació. Sembla que la direcció general va per un camí i el Consell va per un altre, però el que és evident, és que el PP, després de fer de RTVV un instrument propagandístic, la qual cosa va provocar la pèrdua total de credibilitat dels seus mitjans i una caiguda abismal de les audiències, ha desmantellat la radiotelevisió pública valenciana i volem saber si es pensa fer alguna cosa per a garantir les emissions, per a garantir una producció pròpia, en valencià, pròxima, com reclama la societat valenciana”.

Morera ha recordat que en l’actualitat, “i després de molts acomiadaments, a RTVV hi ha un cap per cada cinc treballadors, quan abans de l’ERO eixa xifra era d’un cap per cada 15 treballadors. També, cal destacar que la cúpula directiva, continua pràcticament intacta mentre s’han desmantellat departaments com l’arxiu i es mantenen els sous de directius”.

Per tots eixos motius, Compromís vol que la directora general comparega en les Corts, “i si cal, que explique els problemes que està posant el Consell per a la viabilitat de RTVV”.