El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, s’ha fet ressò de ”la denúncia formulada pel col·lectiu de Compromís de la població de Moncofa, en el sentit que el CEIP Científic Avel·lí Coma presenta importants deficiències, conseqüencia directa de la incorrecta execució de l’obra i d’una mala elecció dels materials que componen les diferents unitats de la construcció”.

El diputat de Compromís ha explicat que “aquestes deficiències les constata un informe del departament d’Urbanisme, que es va trametre en el seu dia a la Conselleria per a que els donara solució el més aviat possible. En conseqüència, li he presentat a la consellera d’Educació una pregunta parlamentària per saber “en quin estat de tramitació es troben les obres d’aquest centre” i “quina és la data prevista per al seu inici”. I espere que aquesta pregunta, de resposta aparentment tan senzilla, puga servir-li d’estímul per a agilitzar els tràmits que, suposadament, estaria duent a terme el seu departament per tal de solucionar els problemes existents”.

Pañella ha condemnat “la lentitud que ja ha esdevingut tòpica per part de la conselleria d’Educació en solucionar aquests problemes dels centres escolars, retardant durant molt de temps una solució que té l’obligació de donar, i arribant a posar en perill en ocasions la mateixa seguretat de l’alumnat i el professorat. Pensem, sense anar més lluny, en la veïna Almenara. Per això li exigim a la consellera una ràpida resposta i, sobretot, una major celeritat per part del seu departament davant de situacions com aquesta, estudiades i denunciades però que esperen durant massa temps una solució”.