La portaveu adjunta del grup Compromís, Mónica Oltra, ha registrat hui en Les Corts una pregunta parlamentària per a què el Consell explique els motius del nomenament de Federico Fernández Roldán com a nou conseller del Consell Jurídic Consultiu (CJC).

Segons Oltra, “no és comprensible que Fernández Roldán siga cessat el passat mes de desembre com a secretari general del CJC perquè no realitzava la seua feina i utilitzava les instal·lacions d’este organisme per a atendre la seua activitat empresarial i dos mesos després el govern del PP el nomene conseller del CJC”.

“Òbviament, darrere d’este nomenament hi ha interessos que tenen a vore únicament amb les disputes internes del Partit Popular, perquè no té cap justificació que Alberto Fabra promocione en el CJC una persona que ja se sap que l’únic que l’interessa són els seus negocis i va ser destituït per eixe motiu”.

Per a la diputada de Compromís, “esta decisió és del tot absurda perquè entra en contradicció amb la reducció de membres del CJC que ha impulsat el mateix Fabra, el que queda clar és que l’estalvi en estos organismes ha de vindre per deixar de pagar a persones com Federico Fernández Roldán, que cobrava com a secretari general del CJC sense fer la seua funció. Quants casos com este deu d’haver-hi en la Generalitat d’alts càrrecs nomenats a dit als quals s’està pagant suculents sous per no fer res?”.

Segons Compromís, el nomenament de Fernández Roldán suposa un incompliment de la normativa que regula el CJC, ja que els seus consellers han de ser professionals i científics que s’hagen distingit en el camp del Dret amb més de deu anys d’exercici professional, o siguen juristes de reconegut prestigi i amb experiència en assumptes d’Estat o autonòmics. A l’exsecretari general del CJC no se li coneix vessant jurídica rellevant, només que és una persona centrada en els seus negocis.

“A més, existeix un règim d’incompatibilitats dels consellers de CJC que impossibilitaria a Fernández Roldán a continuar al capdavant dels seus negocis, com la SICAV de la qual és president. No ens creguem que ara deixe de banda les seues empreses per a centrar-se en el CJC, així que després del nomenament com a conseller tornarem a pagar a un membre del CJC que no realitzarà la seua feina”, ha conclòs Oltra.