Ferri: “Des que governa Fabra, s’han retallat un 12% les ajudes a l’I+D expulsant a centenars d’investigadors fora de la nostra terra”.

La Coalició Compromís ha denunciat una nova retallada en I+D. Segons publica hui el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, l’import màxim destinat a les beques i ajudes per al foment de la investigació científica i el desenvolupament tecnològic continua la seua reducció passant de 23,3 milions en 2012, a 21,8 milions en 2013 i, finalment, a 20,8 milions per al present exercici de 2014. Aquesta convocatòria engloba ajuts en matèria de contractació d’investigadors, suport a la investigació predoctoral o formació de grups d’investigació d’excel·lència entre d’altres.

Segons ha assenyalat el diputat de Compromís, Fran Ferri, “queda demostrat que el govern del Partit Popular és incompatible amb una economia basada en la investigació i el desenvolupament. La manca de suport públic esta darrere de la desaparició de més de 1000 investigadors en l’últim any. Mentre altres territoris aposten per redoblar esforços en la investigació, el desenvolupament o la innovació, els nostres governants semblen més dedicats a pagar nits d’hotel i factures de putxero amb els diners de tots i totes”.

“El govern de Fabra està convertint la nostra terra en un territori hostil per al talent, fent que centenars d’investigadors només puguen desenvolupar la seua carrera fora del País Valencià. Mentre Universitats i centres d’investigació d’arreu del món trauen profit dels nostres investigadors, el PP vol competir en l’economia global condemnant a la misèria als treballadors valencians, esdevenint un territori que competeix per ser el de la mà d’obra més barata”, ha conclòs Ferri.

El grup parlamentari Compromís preguntarà en Les Corts a la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Maria Jose Català, el motiu d’aquesta nova retallada.