Pregunta a la consellera “quina eixida proposa a les famílies que, usant la llibertat d’elecció que ella tant pregona, volen ensenyament en valencià i no troben opció”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha denunciat ”la falsedat de les argumentacions de la consellera Català, que pretén tancar aules escolars, curiosament sempre de línies en valencià, al·legant la disminució d’alumnat, però mentrestant augmenta la concertació del seu departament amb centres privats. El que no pot fer és defensar blanc i negre a la vegada: o sobren places, i llavors no cal concertar, o en calen més, i llavors no té sentit disminuir el nombre d’aules”.

El diputat de Compromís ha assegurat que, “darrere d’aquestes raons aparents d’excés d’aules, aconseguida artificialment a base d’augmentar la ràtio escolar, el que s‘amaga en realitat és una doble maniobra: per un costat, posar encara més entrebancs a un ensenyament en valencià que al PP del Consell, i a la consellera d’Educació en particular, els fa ben poca gràcia; i per una altra, continuar les retallades en professorat, ni que siga a base d’incrementar el nombre d’alumnes per classe fins a nivells pedagògicament insostenibles. I si, a més, els pot fer un favor als “amiguets” de la privada, oferint-los els diners de la concertació sense que hagen de canviar ni una coma del seu ideari més que discutible, millor encara per a tots ells”.

Pañella ha dit que “des de Compromís, no estem disposats a acceptar aquesta política suïcida de la consellera, que sembla disposada a “morir matant”. Sembla que, en l’any i mig de govern que li queda, vol mirar d’ofegar tant com puga l’ensenyament progressista i en valencià. Per això li he presentat una pregunta parlamentària per tal de saber quina alternativa se suposa que ofereix als pares i mares que, en ús de la llibertat d’elecció amb la qual s’omple la boca quan li convé, es troben que volen ensenyament en valencià per a les seues filles i fills però que, per culpa d’aquesta disminució d’aules, no el troben al seu barri, ni de vegades a cap centre de la seua població. Què vol, que canvien de poble? Esperem que ens responga, i mentrestant donem i donarem suport a les accions que duen a terme els col·legis i les AMPA per evitar aquest tancament d’aules, que sovint podrien ser el primer pas per al tancament final de tot el centre”.