El diputat de Compromís denuncia “el clar incompliment que suposa de la Carta Europa de Llengües Regionals i Minoritàries que va signar Aznar”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha mostrat “la nostra indignació per l’ordre peremptòria que ha donat el govern espanyol a Acció Cultural, obligant-la al tancament de la redifusió de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià.

Pañella ha dit que “com ha denunciat ja el nostre diputat a Madrid, Joan Baldoví, en interpel·lació al mateix ministre d’Indústria, es tracta d’un decisió que contradiu de manera clara la Carta Europea de les Llengues Regionals i Minoritzades que va signar en el seu dia, en nom de l’estat espanyol, José María Aznar quan era president del govern. Aquesta exigència, formulada més de 25 anys després de la lliure reemissió d’aquest senyal, sense que mai no haja estat qüestionat per cap autoritat, és una clara demostració que es tracta d’una mesura clarament política, per més que es vulga camuflar amb arguments tècnics que no se sostenen”.

El diputat de Compromís ha dit que “cal ser conscients que, amb aquesta ordre de tancament, la ciutadania del País Valencià queda sense cap emissió, ni de ràdio ni de televisió, d’abast global, en la llengua que parlem. I aquesta greu situación de la llengua constitueix un clar incompliment de l’esperit de les lleis que, se suposa, han de protegir el valencià, permetent-li la seua equiparació amb el castellà a tots els nivells, segons preveu l’Estatut d’Autonomia vigent. Des de Compromís, per tant, fem constar la nostra protesta més ferma per aquesta mesura, oferim el nostre ple suport a Acció Cultural, i anunciem la nostra voluntat de participar en aquelles iniciatives i convocatòries que es duguen a terme per exigir la retirada d’aquesta ordre i el retorn immediat de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació”.