La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha assegurat hui que el seu grup portarà als tribunals a qualsevol membre del govern valencià o alt càrrec de l’administració que prorrogue privatitzacions de la sanitat els contractes dels quals no caduquen en esta legislatura.

D’aquesta manera, Compromís anuncia la seua posició davant les diferents informacions que asseguren que les empreses privades que estan gestionant hospitals públics estan plantejant al Consell que realitze ja la pròrroga dels seus contractes tot i que no caduquen fins després de 2015.

Per a Oltra, “és obvi que en este moment hi ha empreses que estan fent negoci a costa de la nostra salut i que volen blindar-se davant el previsible desastre electoral del PP, passant per sobre de la voluntat dels valencians que ja no volen seguir amb estes polítiques de privatització sanitària que estan devaluant els serveis que reben”.

“Si el govern del PP prorroga ara contractes que no comencen a expirar fins 2018, com és el cas de l’Hospital de la Ribera, estarà trencant la voluntat del que els valencians expressen en les urnes en les eleccions autonòmiques de 2015, per la qual cosa des de Compromís portarem als tribunals per tràfic d’influències i per prevaricació aquelles pròrrogues de contractes que no finalitzen en esta legislatura”, ha assenyalat Oltra.

De la mateixa forma, el grup parlamentari Compromís ha registrat hui en les Corts una Proposició de Llei de Reforma de la Llei d’Ordenació Sanitària de la Comunitat Valenciana que marca el camí normatiu a seguir per revertir la situació actual de privatització de serveis sanitaris públics i tornar a la normalitat que suposa la gestió directa de l’atenció sanitària.

Segons recull l’exposició de motius de la Proposició de Llei de Compromís en referència a la privatització de la sanitat pública, “la Comunitat Valenciana va ser la primera de l’Estat espanyol a impulsar un model que es regeix per l’opacitat, els costos per a l’erari públic del qual s’han multiplicat des del seu inici i que en molts casos genera malestar entre la ciutadania afectada, a més de desconfiança sobre la qualitat en l’atenció sanitària que es presta”.

L’articulat de la Llei d’Ordenació Sanitària estableix, segons la modificació de Compromís, la garantia que la titularitat, finançament, gestió i provisió de serveis sanitaris i sociosanitaris tindran caràcter públic. Així mateix, preveu una primera disposició transitòria per la qual “es constituirà una comissió d’estudi jurídico-tècnica per revisar la relació contractual vigent amb les diferents empreses privades de gestió i prestació de servei sanitaris públics per tal d’harmonitzar aquesta relació d’acord al contingut d’aquesta llei”.

La segona disposició transitòria prohibeix la signatura de pròrrogues dels contractes vigents més enllà de les signades per tindre el temps necessari per recuperar la gestió per part de l’administració pública sense perjudicar la continuïtat del servei.