El grup parlamentari Compromís ha registrat hui en les Corts una petició de convocatòria de la Diputació Permanent per a què comparega el President de la Generalitat, o en el seu defecte, la Consellera de Benestar Social per a tractar l’entrada en vigor del Decret 113/2013, de 2 d’agost, del Consell, que amplia el pagament directe de les persones amb dependència o discapacitat usuàries en residències i centres de dia.

Per a Compromís, les mesures que posa en marxa este decret generen un seriós empobriment de les persones afectades, a més de vulnerar els drets humans i anar en contra de la promoció de l’autonomia personal promulgada per la Llei de Dependència, i, a més, és un decret que ha estat objecte de recurs per l’entitat CERMI, que representa les entitats de persones amb discapacitat.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “el govern del President Fabra està caracteritzant-se pel maltractament continuat a les persones amb dependència i discapacitat. El fet que ara estes persones hagen de pagar molt més pels serveis dels centres de dia o de residències no té cap tipus de justificació ni de precedent, ja que la nostra autonomia és la primera a l’estat espanyol a penalitzar d’esta manera les persones amb dependència o discapacitat que necessiten estar en residències”.

Per a Oltra, “este repagament s’ha establert en contra del que el sector demana, en contra de les entitats representatives de les persones amb discapacitat i suposa que els usuaris d’estos serveis hagen de pagar 14 mensualitats que en alguns casos poden arribar a més de 1.000 euros. Des de Compromís exigim que el parlament valencià es pronuncie al respecte i que el Consell explique en les Corts perquè sotmet a este maltractament a les persones que per si són ja més vulnerables i per tant necessiten major protecció dels poders públics”.