La diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha sol·licitat la compareixença en Les Corts del Conseller d’Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, per a explicar els nomenaments de lliure designació recentment realitzats en diferents conselleries.

Mollà critica que el Consell haja accelerat la designació de desenes de caps de servei i subdirectors generals de lliure designació en les últimes setmanes i vol que el conseller Moragues responga sobre esta injustificada actuació.

Per a la diputada de Compromís, “que existisquen sentències del Tribunal Superior de Justícia contra el Consell que invaliden estos nomenaments mitjançant el sistema de lliure designació hauria de ser element suficient per a que el govern del PP deixara d’utilitzar esta pràctica”.

“Però lluny d’això, davant el perill que el Tribunal Suprem ratifique estes sentències, el govern del PP accelera estos procesos per a consolidar eixos càrrecs de confiança nomenats irregularment. D’esta manera s’està evidenciat la manca de respecte cap a la justícia per part del govern del PP”.

Segons Mollà, “la falta de respecte a les normes bàsiques de la Funció Pública la demostra este govern, deixant a un costat la negociació amb els sindicats, i actuant d’una manera desesperada per a consolidar en l’administració als alts càrrecs que han nomenat a dit, en un símptoma molt clar, encara que ho neguen, de la por que els ha entrat davant la seua previsible derrota electoral”.