El grup parlamentari Compromís ha denunciat que la convocatòria de la conselleria de Presidència, publicada ahir en el DOCV, d’una sèrie de beques per a realitzar funcions relacionades amb la publicitat i comunicació amb un cost global de 661.158 euros per a les arques públiques, no té altre objectiu que reforçar l’equip d’autobombo del govern del PP.

En concret es tracta de 29 beques per a pràctiques professionals en matèria de comunicació, 10 de publicitat, 5 de seguiment de polítiques públiques i economia i altres 5 beques de documentació i estadística que es realitzaran en dependències de la Conselleria de Presidència i del Gabinet del President de la Generalitat.

Per a la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “és indecent que mentre estan aplicant retallades brutals als serveis públics, obligant a què els usuaris de la sanitat o els serveis socials repaguen els medicaments i el servei que reben, escatimen en allò que han de pagar als depenents i acumulen impagaments a diferents sectors el govern del PP destine una quantitat de diners tan gran per a fer-se propaganda”.

Segons Compromís, el procés de selecció d’estes beques no té cap garantia d’objectivitat i està establert per a poder enxufar a dit a qui des del govern del PP decidisquen.

A més des de la coalició es critica també que el Consell utilitze la fórmula de les beques de pràctiques per a contractar a joves titulats, amb sous de 1.000 euros bruts mensuals. D’esta manera l’administració pública es posa al capdavant de la precarització laboral en compte de lluitar contra ella, arribant a provocar situacions que poden vulnerar el drets laborals.