Compromís per Alacant, amb el diputat de la coalició Josep Maria Pañella, han mantingut hui una reunió amb representants de les AMPA dels col·legis públics Joaquin Sorolla, Emilio Varela i Mora de Puchol, que estan afectats per la possible retallada d’unitats d’infantil abans que s’òbriga el procés de matriculació. En la trobada els i les representants dels centres educatius han informat al diputat de Compromís de l’acceptació per unanimitat de les seues al·legacions per part del Consell Escolar Municipal d’esta setmana.

En esta reunió, Panyella s’ha compromés a portar a les Corts les al·legacions dels centres i exigir el manteniment de l’oferta de les unitats d’infantil actuals.

“Entenem des de Compromís que la Conselleria no pot condicionar de bestreta la decisió de les mares i els pares per a escolaritzar als seus fills”, en paraules de Panyella.

“A més, a més, l’escassa oferta educativa pública en valencià a la ciutat d’Alacant fa que la demanda d’estos tres centres tinga major sentit. No podem entendre per què la Consellera Català seguix estant obsessionada a retallar l’educació en valencià, tot i que resulta vital per avançar cap al plurilingüisme del nostre alumnat i que cada any té major demanda per part de les mares i pares”.

Des de Compromís per Alacant, on existix una sectorial encarregada dels temes d’Educació, han mostrat el seu suport a les demandes dels centres i faran un seguiment específic de quines són les actuacions de la Conselleria al respecte.

En paraules de Carme Jorques, coordinadora de la sectorial d’Educació, “entenem que Conselleria ha de fer cas al que aprovà este dilluns per unanimitat el Consell Escolar Municipal i de la mobilització que estan duent a terme les mares i pares d’estos centres, que aspiren que en els seus centres puga existir una oferta educativa en valencià amb totes les garanties”