El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha anunciat que “hem demanat la compareixença en seu parlamentària de la consellera d’Educació, per a que ens explique, si pot, eixe estrany tancament d’unitats escolars en diferents centres de tantes de les nostres poblacions, que s’està escapant com a bolets per tota la nostra geografia i que, curiosament, afecta sobretot les línies en valencià”.

Pañella ha declarat que “quan Alberto Fabra va presentar el tancament de RTVV com l’única alternativa per a no haver de tancar escoles o hospitals, ja vam deixar clar que no creiem en la sinceritat de les seues paraules. I, tal com prevéiem, ara, ja sense RTVV, continua el tancament d’unitats escolars que, se suposava, ja no faria falta pel suposat estalvi –realment inexistent— que es produiria degut a aquest tancament”.

El diputat de Compromís ha dit “que no ens argumenten que la població escolar ha disminuït, perquè ningú no es creu que, d’un curs per a un altre, l’alumnat haja disminuït en aquestes quantitats resultants de sumar totes els unitats que amenacen tancar; l’únic que passa en realitat és que han dinamitat la ràtio escolar, i cada vegada encabeixen més i més alumnes en una aula i, així, finalment els acabaran sobrant totes les altres aules, només tindran una aula massificada per centre i nivell, amb 50, 60 o més alumnes”.

Pañella ha assegurat que “davant d’aquesta política suïcida des del punt de vista educatiu, des de Compromís exigim la paralització del projecte, i que, si realment són necessaris alguns tancaments puntuals d‘unitats escolars, es faça de manera consensuda amb els ajuntament, les AMPA i els consells escolars dels centres afectats, i no per imposició unilateral i no raonada per part de la conselleria. Per tant, donem ple suport a la negativa dels grups implicats a acceptar aquests tancaments absurds”.