Pañella: “Contractar els ‘English Helpers’ com a becaris és irregular per a Inspecció de Treball”

El diputat de Compromís recorda que “ja vam advertir de la irregularitat la consellera, quan va fer pública la seua intenció de considerar becaris els mestres d’anglés”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “des de Compromís vam presentar en setembre de 2012 un escrit davant la Direcció General de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, on denunciàvem la contractació de mestres d’anglés sota la figura de “professorat becari”, inexistent en l’Estatut Bàsic de l’Empleat públic o en qualsevol altra normativa de la funció pública. Des de Compromís consideràvem que aquesta fórmula condemnava els “beneficiaris” a unes condicions laborals molt precàries”.

“Ara, diu Pañella, segons consta en la resposta que la Inspecció del Treball ha remés a Compromís, “després d’examinar documentació, escoltar les parts i realitzar visites d’inspecció, ha resolt considerar els becaris que ha contractat la Conselleria com a personal laboral al servei de la Generalitat durant el temps que han realitzat la seua feina, a efectes de la cotització a la Seguretat Social”. D’aquesta manera es considera irregular la consideració de la convocatòria d’“English Helpers” com a programa de formació, tal i com havia establert la conselleria d’Educació”.

Segons ha assenyalat el diputat de Compromís, “és una bona notícia per als becaris i una derrota de la consellera Català, que haurà de donar explicacions sobre aquesta reprimenda a la seua política de precarització en les condicions del professorat i el desmantellament de l’escola pública valenciana.”

Per a Pañella, “sembla que per al PP els i les joves no tenen dret a un lloc de treball de qualitat, i han de conformar-se amb les beques irregulars que convoca i concedeix a dit la Generalitat. Comptem amb una generació molt ben formada que pot aportar molt a la millora de qualitat del nostre sistema educatiu i que mereix uns processos de selecció justos i unes condicions de treball dignes.”

Davant d’aquests fets, “el grup parlamentari de Compromís presentarà una petició de compareixença a les Corts, per a què la consellera Català explique com pensa rectificar la seua política de contractacions del professorat”.

Arxivat en: Blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *