Josep Maria Pañella, ha informat que l’Orquestra de la Comunitat realitzarà una sèrie de concerts a la Xina, que començarà el pròxim dia 24 de desembre, i està previst l’últim concert a Pequín el dia 11 de gener de 2014, el que suposa que més de seixanta persones, entre músics i tècnics, estaran allunyades de les seues famílies durant les festes nadalenques.

Compromís recorda que el Tribunal de Comptes, repetidament, ha advertit del caos i el sobrecost en les produccions que autoritza la Intendent i amb eixe sentit, “volem vigilar fins a l’últim cèntim del que va a costar esta gira de concerts que sembla respondre més a un caprici de Schmidt que a criteris artístics”, segons Pañella.

Josep Maria Pañella, també ha volgut insistir en que no és la primera vegada que Schmidt, “mescla els seus interessos privats, legítims, amb els interessos públics com a Intendent del Palau de les Arts, cosa que hem de vigilar. El cas que s’investiga amb la seua relació amb l’entitat Patrocini de les Arts és ben clamorós. Així, que si vol organitzar concerts el que ha de fer és pagar-se’ls, i no escudar-se sota les seues relacions amb la Casa Reial”.

Finalment, Pañella li ha demanat a la consellera que si no té el suficient poder per cessar Schmidt, “almenys que controle la despesa i la prodigalitat amb la que gasta els recursos públics”.

Des de Compromís han denunciat que, mentre CulturArsts fa un expedient de regulació d’Ocupació (ERO) que ha acabat amb l’acomiadament de més de 40 treballadors, “a la Intendent del Palau se li consentix gastar els recursos públics amb prodigalitat i això no és comprensible de cap de les maneres”, segons Pañella.