El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha anunciat que presentarà una proposta perquè en el proper període de sessions les Corts Valencianes posen en funcionament una una Comissió No Permanent d’Estudi del Deute Històric, per a fer seguiment de l’informe d’experts, tal i com estan fent altres autonomies.

Segons Morera, “mentre anem a pagar en 2014 només en interessos més de 2.300 milions d’euros per l’assistència financera que ha fet l’estat a la Generalitat, no podem esperar ni un dia més en reclamar el que és nostre, del contrari, anem a continuar esperant ajudes de l’estat i pagant uns interessos elevadíssims, però sense resoldre el greu problema d’infrafinançament que patim”.

Per això, el portaveu de Compromís ha informat que en el proper període de sessions, el seu grup defensarà la creació d’una Comissió No Permanent d’Estudi del Deute Històric, cosa que no és una invenció nostra perquè ja està funcionant, perquè ja ho estan fent en altres autonomies com és el cas d’Extremadura, on governa el PP. No és comprensible que ací d’encarregue un informe d’experts, que pressumptament el porte el president Fabra al ministre Montoro i des d’eixe dia ja no sabem res més, quan tots els dies el Consell hauria d’estar fent gestions per a reivindicar eixos 13.000 milions que ens deu l’estat i, per això, cal fer un seguiment des del parlament”.

Segons Morera, “la crisi de la Generalitat no tindrà solució si no recuperem el deute històric, estem ofegats pels interessos i el principal creditor de la Generalitat Valenciana és l’estat. Per això, la solució és ben fàcil i per això fem eixa proposta”.