El contracte subscrit per la societat pública Aerocas per a desenvolupar els serveis de trànsit aeri en la torre de control de l’aeroport de Castelló va ser adjudicat al febrer de 2012 a Saerco per 2.573.625 euros.

Així consta en la resposta del Govern valencià registrada el 12 de novembre a la pregunta del passat 5 d’agost realitzada per la diputada de Compromís Mireia Mollà, en la qual demanava que s’especificara “quan i a qui” es va adjudicar el servei de trànsit aeri de la infraestructura aeroportuària de Vilanova d’Alcolea i el seu import anual.

Segons la resposta del Consell, el contracte per a desenvolupar els serveis de trànsit aeri en la torre de control de l’aeroport i l’explotació tècnica de les instal·lacions que proporcionen aquests serveis es divideix en dues fases.

Una primera, denominada ‘pre-opening’, en la qual es fixa un preu sense IVA superior a 1,5 milions d’euros i una segona fase -amb la infraestructura ja operativa- que contempla una despesa d’un milió d’euros sense IVA per un servei de “cinc dies consecutius a la setmana”.

No obstant això, des de Compromís denuncien que es tracta d’una resposta “a mig fer” perquè “no sabem si aquest import cobreix tota la despesa del servei o és un pagament que haurà de fer-se cada any”, segons ha indicat el coportaveu de la coalició a les comarques de Castelló, Carles Mulet.