El diputat del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha denunciat les importants absències que es van produir ahir en la primera reunió del Consell Rector de l’Institut Valencià de la Joventut celebrat ahir per la vesprada a València, a la qual no acudiren ni els regidors de Joventut dels Ajuntaments d’Alacant, Castelló i València ni els representants de les diputacions d’Alacant i València.

El Consell Rector de la Joventut és l’encarregat d’elaborar el Pla Jove, que és l’instrument de planificació de les polítiques de joventut en el País Valencià. Mitjançant este pla s’han d’establir les directrius generals de la política juvenil, per a la qual cosa s’han de coordinar totes les actuacions de les distintes administracions en totes aquelles àrees que incidisquen en matèria de joventut.

Segons ha assenyalat Ferri, “el retard en anys que porta l’elaboració del Pla Jove evidencia el poc que li han importat al PP les polítiques de joventut i quan per fi una consellera tracta de posar-lo en marxa comprovem com als regidors de joventut de les tres capitals i a les diputacions d’Alacant i València no els interessa participar en l’instrument més important en matèria de joventut”.

“Tal volta el fet que l’assistència a les reunions del Consell Rector, pel seu caràcter d’òrgan de representació, no genere dret a rebre dietes ni indemnitzacions fa que estos representants públics del PP no estiguen suficientment motivats per acudir”.

“Des de Compromís –ha afegit Ferri- seguirem amb molta atenció l’evolució d’estes reunions del Consell Rector per a l’elaboració d’un Pla Jove llargament reclamant des de l’associacionisme jove i confiem en què d’una vegada per totes s’establisca una política integral i transversal per a millorar la vida de les persones joves”.