El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que el PPCV “ha de fer moltes reformes perquè un dia com hui, Dia Internacional contra la Corrupció, no siga un dia més de vergonya per a la societat valenciana, que és la gran perjudicada per una gestió nefasta, pel saqueig de les arques públiques i pel desmantellament del benestar del nostre poble”.

Per al síndic de la coalició, “mentre que el PP s’opose i es negue com es nega a les Corts a posar controls, a acabar amb l’opacitat, continuaran passant barbaritats com les que han passat amb Orange Market i que ara hem sabut el que ja sospitàvem, que la Generalitat ha arribat a pagar sobrecostos d’un 82%. I ara que sabem açò, la nostra pregunta es saber què pensa fer el president. Volem saber si callarà, o si pegarà a fugir atacant a l’oposició, tot menys buscar responsabilitats entre aquells que han portat la Generalitat a la fallida tècnica i que són companys i companyes de partit d’Alberto Fabra”.

Morera ha recordat que des de Compromís, “s’han demanat moltes factures, molts contractes, molta informació i el Consell ens ho ha negat tot. Hem anat als tribunals i ens han donat la raó, s’ha evidenciat la mala fe dels governants que han volgut ocultar informació a un grup parlamentari, la qual cosa és molt greu”.

Per al portaveu de Compromís, “Fabra deu una disculpa per emparar a corruptes condemnats i a gent imputada i que, possiblement, molt prompte serà condemnada per casos de corrupció. Hem perdut caixes d’estalvi i bancs, on els culpables estan imputats. Hem perdut la nostra RTVV, amb ex directius imputats, hi ha diputats a les Corts, que cobren del parlament i que estan imputats i el PP té una total permisitivat amb esta situació anormal, que perjudica seriosament a la democràcia i a la credibilitat de les institucions”.

Des de la coalició valencianista, progressista i ecologista han instat al PP a que done suport a una Proposició No de Llei presentada per Compromís, en la qual s’insta al Consell a complir les recomanacions de l’informe CRIM de la Unió Europea per a la lluita contra la corrupció i que, a més, el govern valencià pose en marxa un pla específic de lluita contra la corrupció, tenint molt en compte la transparència total i absoluta de la gestió dels partits polítics, la fiscalització dels alts càrrecs de l’administració i apartar de les llistes i de la vida pública als condemnats per corrupció.