El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha anunciat aquest dimarts que el seu grup parlamentari no delegarà en el president de la Generalitat, Alberto Fabra, “la defensa i negociació” del futur model de finançament autonòmic, “després de la vergonya que va suposar la retirada de la reforma de l’Estatut per a blindar les inversions de l’Estat en el Congrés dels Diputats” dimarts passat.

“Hem perdut la confiança després d’una decisió unilateral del Consell que es pot repetir, és a dir, que s’envie un mandat que després no es complisca perquè el PP valencià no té pes polític davant el Govern central”, ha manifestat el síndic de la coalició.

Sobre la proposta de la Comissió d’Experts en matèria de finançament presentat aquest dilluns en les Corts, Morera ha indicat que des de Compromís l’estudiaran “amb deteniment davant la importància del debat encara que és un document tècnic, que no ha de suposar una posició política”.

En aquesta línia, Ennric Morera ha anunciat que la sectorial d’Economia de la coalició analitzarà la proposta dels experts i formularà algunes esmenes per a millorar-la. Així mateix, una vegada finalitzades aquestes reunions, sol·licitaran una entrevista de treball amb la Comissió d’Experts per a intercanviar parers.