El diputat de Compromís diu que “tornaré a preguntar-li a la consellera què pensa fer amb el deute que té amb els centres, però estic segur que em tornarà a donar llargues”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “com és la meua obligació com a diputat per Castelló, li tornaré a preguntar a la consellera d’Educació pels deutes que té el seu departament amb els instituts de les comarques castellonenques. Però estic segur que, una vegada més, trigarà quatre mesos en contestar-me i, quan ho farà, la seua resposta es limitarà a llançar balons fora”

Pañella ha fet notar que “el PP del Consell viu instal·lat en la mentida permanent, prometent una i una altra vegada allò que sap que no acomplirà, per culpa de la seua imprevisió i del caos en què ha convertit les finances de la Generalitat. I així, per a eixir del pas, es dedica a enganyar tothom que li reclama els seus deutes, ja siguen associacions amb finalitats socials, persones amb ajudes atorgades, ajuntaments que no són del seu color… i sovint fins i tot quan ho són. En canvi, hi ha altres entitats “de la seua corda” que reben amb una sospitosa puntualitat els diners que els deuen o els han promès. Parlant d’educació, per exemple, el finançament públic als centres privats concertats funciona la mar de bé, i quan més elitistes són aquests centres, encara millor”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “una vegada més, li he presentat a la consellera una pregunta parlamentària sobre quan pensa pagar als instituts castellonencs els més de 5 milions d’euros que els deu des del passat mes de febrer; per què no els ha pagat a l’inici de curs com els havia promès; i quan faran d’una vegada un pla de pagaments amb dates concretes, per a què els centres educatius puguen saber a què atindre’s a l’hora d’afrontar les despeses. Perquè no sé si la consellera se n’ha adonat, però fa dies que ha arribat ja l’hivern a la nostra terra, i serveis com la calefacció, per exemple, cal pagar-los o et tallen el subministrament; i no pots argumentar que a tu et deu els diners la conselleria. Supose que no voldrà que es repetisquen les lamentables imatges de l’alumnat cobert amb mantes a les classes. I això no s’arregla amb expedients, sinó amb pagaments.