La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Compromís en les Corts Valencianes, Mònica Oltra, ha posat en el ‘Fórum Europa. Tribuna Mediterrània’ el focus de les seues crítiques en la gestió que el Govern central està fent de la Justícia, “el servei públic oblidat”, que està “patint atacs brutals a la igualtat”.

“La Justícia és el servei públic oblidat, també per l’esquerra. Parlem de la sanitat i l’educació, i la Justícia, que és fonamental en un Estat de dret, és la germana pobra”. Així de contundent s’ha mostrat Oltra durant la seua intervenció en el citat acte informatiu, en el qual ha criticat especialment les “últimes accions” del ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón.

“La Justícia és un servei públic essencial que en els últims anys de Gallardón està patint uns atacs a la igualtat brutals, com les taxes”, va citar com a exemple la diputada. “Penalitzar la mobilització social és un dels exemples de com combatre la malaltia amb el mal que la va causar”, ha afegit Oltra, que ha reclamat a més un canvi de la llei de l’indult, “que és del segle XIX”.

Durant la trobada organitzada a València per Nueva Economía Fórum, Oltra -que és llicenciada en Dret i exerceix també com a advocada- ha demanat una separació “real” de poders, així com “interposar mecanismes de control”, perquè el “principal objectiu siga que l’abús de poder no afecte als ciutadans”.

“La corrupció és un delicte que afecta a un delinqüent i té una víctima, que és la societat, i ha de ser tractada com qualsevol tipus de delicte i no perquè es tracta d’algú que té un privilegi, perquè al final el que passa és que es trepitja la separació de poders”, va dir en relació a la petició d’indult per a l’exalcalde de Torrevella (PP) condemnat per prevaricació que han signat la majoria de diputats del PP valencià.

I, referint-se una altra vegada a la lluita de la justícia contra la corrupció, a la qual Oltra va dedicar part del seu temps, ha demanat “noves lleis, una nova cultura de la democràcia i més instruments per als jutges”, així com “nous tipus penals basats en l’objectivitat” en els supòsits de corrupció.

“No pot ser que una instrucció dure 10 anys; la gent no ho entén, té la sensació que els polítics són impunes”, ha dit en clara referència a la investigació del ‘cas Naranjax’ pel qual recentment s’ha jutjat l’expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra.