La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “és lamentable que s’haja abandonat el pla de rehabilitació de la zona nord d’Alacant, una actuació que és urgent per a unes construccions que es troben en una situació extrema i que posen en risc la seguretat dels veïns d’estos barris”.

Mollà ha recordat que “des de Compromís hem reclamat ja a la Generalitat i al Govern central que abonen a l’Ajuntament d’Alacant les partides que van comprometre per a estes obres i que, a nivell global, arriben als 20 milions d’euros, respectivament”.

“Tanmateix, la desídia dels diferents governs ha provocat que a dia de hui ni tan sols hagen començat unes obres que haurien d’haver-se iniciat en 2011 i que, a nivell general, comprenen la rehabilitació de 1.702 vivendes als barris Juan XXIII i Verge del Remei i la reconstrucció de 335 cases en Nou Alcolecha”, ha destacat.

En este sentit, la diputada ha afirmat que “des del nostre grup parlamentari inclourem una esmena en els pressupostos de la Generalitat per a que estos projectes es contemplen en els comptes per a 2014, ja que és obvi que es tracta d’un problema greu que necessita d’una atenció prioritària per part del Govern valencià”.

Per la seua banda, el secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha apuntat que “l’Ajuntament no pot renunciar a esta actuació i ha reivindicar amb contundència les a la Generalitat i el Govern central que invertisquen d’una vegada els diners que els corresponen per este pla de rehabilitació de la zona nord”.

“Este equip de govern no pot desentendre’s d’un problema, el de l’envelliment del parc de vivendes d’Alacant, que és un dels més seriosos al que ens enfrontem en esta ciutat i que exigeix d’una acció política ambiciosa per donar-li solució”, ha apuntat Bellido.