El grup parlamentari Compromís ha presentat en el Debat de Política General un conjunt de propostes de resolució encaminades al fet que la corrupció “no puga existir”. Entre elles, destaca reforçar la incompatibilitat de càrrecs públics, major transparència en la contractació i una oficina contra la corrupció.

Així ho ha defensat en el ple de les Corts la portaveu adjunta de Compromís Mònica Oltra, qui ha destacat la necessitat d’adoptar un “pla de regeneració democràtica” que implique a totes les institucions públiques valencianes, amb mesures que reforcen la incompatibilitat de càrrecs públics a nivell autonòmics, que faciliten la fiscalització, la investigació dels comptes i la transparència en la contractació.

Així mateix, ha demanat la creació d’una oficina valenciana anticorrupció i que es garantisca l’exercici del dret de reunió i manifestació als ciutadans, així com que el Consell impulse una llei per a augmentar els mecanismes de control de la gestió econòmica de les empreses públiques.

Per a Oltra, “l’origen de la corrupció són les polítiques del PP i la seua falta de cultura democràtica; és el que fan cada vegada que li donen al botó”.