El diputat de Compromís diu que “la consellera d’Infraestructures em respon que si cal “es projectarà una alternativa de traçat amb la previsió de finançament que pertoque”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “el Consell no té prevista a hores d’ara cap alternativa si la justícia ratifica, com és previsible, la sentència que impedeix el pas del TRAM per l’interior del Parc Ribalta”.

Pañella ha explicat que “de fet, la resposta que la consellera d’Infraestructures ha donat a la meua pregunta parlamentària sobre el tema ho demostra clarament: “cas que la sentència del Tibunal Suprem no permetra mantindre el recorregut del TRAM de Castelló per dins del Passeig Ribalta, tal i com estava projectat originàriament, es projectarà una alternativa de traçat amb la previsió de finançament que pertoque”. Això, dit en paraules entenedores, significa que ni tenen prevista encara quina serà aquesta alternativa, ni molt menys saben d’on trauran els diners per a executar-la, tenint en compte que ja han destinat a les obres dutes a terme tota la subvenció finalista europea que havien rebut”.

Davant d’aquesta situació, el diputat de Compromís s’ha preguntat “com pensen arreglar ara l’embolic en què es van clavar ells a soles, sense cap raó, almenys explicitada públicament, per a fer passar el recorregut del TRAM per l’interior de Ribalta. Recordem que ho van fer malgrat les veus autoritzades que els ho desaconsellaven i els feien notar que estaven incorrent en una irregularitat que els tribunals els podien tombar perfectament, com de fet ha passat; com es van encabotar a mantenir eixe traçat contra l’opinió de les entitats artístiques i universitàries, que els ho van desaconsellar des del primer moment; i com van mantindre aquest projecte contra les protestes que la ciutadania castellonenca va mostrar repetidament i de manera majoritària. I ara, veurem què passa amb la unió per TRAM de la UJI amb el Grau, un projecte que a hores d’ara l’únic que ha generat és tota mena de molèsties als veïns i als comerciants afectats, i la posada en funcionament del qual van ajornant una i una altra vegada”.