Les preguntes, formulades per Josep Maria Pañella sobre els efectes i càlculs concrets que han dut a la Resolució de 2 d’abril de 2013, de la Conselleria per la qual “s’actualitza el catàleg d’unitats”, es modifiquen els llocs de treball docent, la denominació i altres aspectes, de determinats centres docents públics d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Infantil i Primària i Educació Especial, de titularitat de la Generalitat.

Pañella ha demanat en dos ocasions seguides explicacions, centre per centre afectat, del motiu pel qual en cada cas es justificava l’eliminació de cada plaça de treball, quines repercussions tindrà en els centres del municipi (en especial en aquells casos de municipis més menuts) i si a causa d’eixes mesures hi haurà cap modificació de la ràtio dels centres del municipi arran aquesta eliminació, i saber, en cada cas, si s’ha consultat aquesta eliminació amb la comunitat educativa del municipi.

Les més de 100 preguntes formulades, van estat “respostes” a finals de maig per la Consellera d’Educació amb una sola, que no explicava els criteris que s’havien seguit en cada centre i cada municipi per prendre aquesta mesura que empitjorarà notablement les condicions dels centres públics d’educació. La Consellera deia genèricament que s’ha seguit una anàlisi individualitzada i continua en cada cas, però ahí es queda la seua explicació, sense especificar res.

El diputat de Compromís va reiterar una per una les preguntes el passat dia 7 de juny, demanant les dades concretes que justifiquen aquests retalls. Ara, més d’un mes després, i a poques setmanes de l’inici del nou curs escolar en el qual es posaran en pràctica aquests retalls de personal, la Consellera respon a l’extensa bateria de preguntes amb aquesta vergonyant resposta , remetent a la resposta anterior on no es deia absolutament res.

Per a Compromís, que retallen sense control en educació, i després no tinguen ni una excusa formada per poder respondre, és lamentable.