Assegura que “la vaga i les manifestacions multitudinàries mostren que ensenyants, pares i mares i alumnes s’oposaran amb totes les forces”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “l’èxit de la vaga contra l’anomenada llei Wert, i sobretot la presència massiva d’ensenyants, pares i mares i alumnat en les manifestacions massives, demostren que la llei Wert naix morta, que serà inaplicable, per més que la majoria absoluta amb que avui encara compta el PP la puga fer aprovar”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “cas que la llei arribe a entrar en vigor, si el PP no ha hagut de deixar abans el poder per la força de les urnes, què és el que pensen fer? Ficaran un parell de policies en cada classe per vigilar els perillosos ensenyants? Dissoldran tots els claustres i les associacions de pares i mares per a que no acorden la seua total oposició? Com podran impedir que un alumnat que hem vist tan actiu en els actes de la jornada de vaga s’opose a les accions i activitats més retrògrades que implicaria l’aplicació d’aquesta llei?”

Pañella ha insistit que “ja ho hem fet públic moltes vegades, i ho reiterem una vegada més: si Compromís té responsabilitats de govern el 2015, directament ens negarem a aplicar la llei Wert als centres educatius del País Valencià, i que passe el que haja de passar. Sabem que la nostra postura tindrà el suport més que majoritari de tot l’àmbit de l’ensenyament, i amb aquest suport ens sentim i ens sentirem recolzats per a tirar-ho endavant. De fet, ens agradaria veure quanta gent podria aplegar el PP en un acte en defensa de la llei Wert; m’imagine que a una manifestació en aquest sentit no anirien ni molts dels seus”.