Mònica Oltra propMònica. 1osa desenvolupar mesures i lleis en favor de la participació dels ciutadans en la presa de decisions de la classe política.

Compromís per Borriana va tindre ahir com a convidada a la diputada i co-portaveu de coalició a les Corts Valencianes, Mònica Oltra, qui va repassar, davant d’un auditori entregat, tota l’actualitat política, tant a nivell estatal com en clau valenciana, incidint especialment en “la necessitat de treballar amb tot l’esforç possible per una regeneració democràtica que anime la ciutadania a recuperar l’esperança i il·lusió, jugant el paper actiu i crític que sempre ha caracteritzat al poble valencià”.

El portaveu de Compromís per Borriana, Vicent Carda, va presentar l’acte. En la seua intervenció va fer valanç “del treball conjunt amb els diputats i diputades a les Corts Valencianes”. Carda va informar de les propostes que han traslladar al Parlament Valencià, “la situació del col·legi Cardenal Tarancón, el transport escolar dels alumnes dels poblats marítins o el tancament del Museu de la Taronja” són algunes de les iniciatives.

Oltra va començar la seua xarrada davant d’un centenar llarg de persones que omplia de gom a gom el saló de la Caixa Rural de Borriana. La diputada va remarcat el seu compromís amb els més desafavorits i va demanat en la seua intervenció “mecanismes reguladors en tal de que els nostres dirigents, siguen del color o ideologia política que siguen, no caiguen mai més en l’abús del poder”; la diputada de Compromís va manifestar que “les majories poden ser absolutes, però la democràcia ens demana que el poder exercit que deriva d’eixes majories no ho siga i n’hi ha mecanismes per regular l’exercici del poder”.

Oltra, va demanar “desenvolupar mesures i lleis en favor de la participació dels ciutadans en la presa de decisions de la classe política”, segons la diputada, “per no tornar a caure en l’arbitrarietat cal explicar a la gent el que es pot fer, com i quin cost té, i que el poble decidisca”, posant com exemple “si volem un aeroport sense avions o escoles dignes i hospital necessaris”.

Mònica Oltra va finalitzar el seu parlament animant a la gent “a encoratjar-se per fer possible un canvi al País Valencià, no només de persones, sinó de formes de fer política”, segons Oltra “ens enganyarem, això segur, però no tractarem a la gent com a menors d’edat, mentint-los per un grapat de vots, les errades hi ha que assumir-les amb naturalitat i honradesa”.

La diputada autonòmica no va defugir cap de les preguntes que li plantejaven els assistents, i va contestat amb naturalitat a tots els temes, tant a nivell intern de la coalició, com d’actualitat política valenciana, estatal o europea, mostrant-se molt crítica amb els casos de corrupció.