El portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, ha presentat una pregunta al president del parlament valencià, Juan Cotino, perquè explique per què motiu l’Anuari de Dret Parlamentari que edita la institució política més important dels valencians, utilitza únicament el castellà.

La publicació, que arreplega des d’estudis a cròniques parlamentàries, compta amb més de 300 pàgines i la publica i paga les Corts.

Per al portaveu de Compromís, Enric Morera, es tracta “d’una despesa totalment innecessària. Més encara si tenim en compte la situació econòmica de la Generalitat Valenciana i de les Corts en particular”.

Compromís també ha censurat “la marginació absoluta a la qual s’ha sotmès la nostra llengua, ja que des de les mateixes Corts, se li ha negat la possibilitat de ser una llengua vehicular en el món jurídic valencià”, en paraules de Morera.

El document dirigit a Juan Cotino, arreplega també suggeriments com editar la publicació en PDF, en castellà, valencià i anglès i fer-ho “en format digital, més assequible i respectuós amb el medi ambient”, ha proposat el Síndic de Compromís.