Compromís ha registrat una sèrie de preguntes a les Corts Valencianes sobre la situació del punt de transferència de residus d’Orpesa, del que la formació va denunciar que es troba sense llicència d’activitat. El diputat Josep Maria Pañella ha requerit conèixer quines accions s’estan realitzant per a “restablir la legalitat d’aquestes actuacions”. Així mateix, volen conèixer si es pensa obrir un expedient.

Pañella sol·licita informació sobre què passaria “si es demostra que s’ha permès que es pague amb diners públics la gestió d’una planta de transferència il·legal”. La falta d’autorització va ser denunciada davant la delegació a Castelló de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient.

A més de no comptar amb llicència d’activitat, des de Compromís recorden que aquest punt de transferència de residus es troba situat en una parcel·la qualificada com a “sòl urbanitzable”. “La planta no pot estar situada en un sòl que està considerat urbanitzable”, va remarcar l’edil de Compromís a Orpesa, Josep Lluís Romero.