El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha estat este matí amb els treballadors i treballadores acomiadats de RTVV a les portes del TSJCV, on començava hui el juí per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). Amb la seua presència, Morera ha traslladat la total solidaritat de la coalició amb les persones que han estat acomiadades injustament i també irregularment.

Morera ha manifestat que, des de Compromís, esperen que la justícia “actue d’una forma exemplar. Confiem en la justícia i esperem que els veritables culpables de RTVV paguen pel mal fet. Ells són els anteriors dirigents, però els actuals també tenen part de culpa i no poden descarregar en els qui no estan o en els desapareguts perquè tots tenen un denominador comú: han estat nomenats pel PP, que és el partit que governa en la Generalitat i el partit que té la majoria en les Corts Valencianes”.

El síndic de Compromís considera que l’ERO de RTVV, “s’ha fet d’una forma totalment incorrecta des del minut 1. Els culpables ho saben i ara qui continuen amb la desfeta de la nostra radiotelevisió pública, també. Per això és important el juí, per això cal confiar en la justícia, perquè pose als culpables al lloc en què els pertoca”.

Com ha exemple de que tot continua igual a RTVV, Morera ha assegurat que crida l’antenció com “els amics del PP tenen accés a fer la programació, els informatius continuen censurant i comptant la realitat adulterada del govern i es continua marginant a aquelles persones que han fet molt per la llengua i la cultura del nostre país. Sense anar més lluny, el passat divendres Al Tall es va acomiadar per sempre, en un concert mític al Palau de Congressos de València, on no vam vore a Canal 9, NOU o com es vulguen dir ara i quan era un dia per a gravar eixe concert íntegre i fer-ne difusió. D’això anem a preguntar en les Corts, perquè estes pràctiques són les mateixes dels anterior directors i sembla que res ha canviat en eixa radiotelevisió que paguem les valencianes i els valencians amb els nostres impostos”.