El diputat de Compromís destaca que “la Unió ha rebutjat clarament projectes alternatius i absurds, com el túnel que travessava els Pirineus”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, s’ha felicitat pel fet que “definitivament, Europa ha aprovat el pla dels nous corredors ferroviaris transfronterers, i perquè entre ells ocupe un lloc destacat el Corredor Mediterrani. Un Corredor Mediterrani com pertoca, arribant des del sud a Alacant, travessant València i Castelló, i prosseguint cap al nord per Tarragona, sense ocurrències genials com desviar-lo per Madrid, ni menys encara crear absurds túnels perforant els Pirineus per Aragó”.

Pañella ha declarat que “encara que ara, com és fàcil d’imaginar, PP i PSOE diran que es congratulen d’aquesta aprovació, i es voldran penjar les medalles, cal tindre un poc de memòria i recordar com, durant anys, aquestes dues formacions han estat molt reticents, en la teoria i sobretot en la pràctica, a aquest Corredor, que només des de Compromís i des de la societat civil defensàvem, quan ells li donaven llargues o apostaven clarament per opcions com ara la circulació de les mercaderies per un eix Andalusia-Madrid-Saragossa-Barcelona, que hauria deixat Castelló, i les altres capitals valencianes, reduïdes a un autèntic cul de sac”.

El diputat de Compromís diu que “aquesta aprovació garanteix un important finançament a càrrec de la Unió Europa, que obligarà a més el govern espanyol a dur a terme la seua part de la inversió, perquè cas contrari es trobaria que no li arribaven aquests fons europeus. Com li pot passar per altra banda a França, a la qual la Unió li recorda la seua obligació d’acomplir els acords i de no retardar la construcció dels seus trams del Corredor Mediterrani, un fet que es plantejava l’actual govern francès, i que perjudicaria de forma greu les nostres exportacions a la resta del continent”.