Oltra critica la no reparació d’un mamògraf avariat que donava servei a 2.500 dones i el repagament en fàrmacs per al tractament d’esta malaltia.

Amb motiu de la celebració demà del Dia contra el càncer de mama, la coalició Compromís ha reclamat al govern valencià que acabe amb les retallades en la prevenció i tractament d’esta malaltia.

En eixe sentit, la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha considerat injustificable que des del govern del PP “s’estiguen posant entrebancs als tractaments de les dones que pateixen esta dolença amb la instauració del repagament de fàrmacs entre els que s’han inclòs els que s’empren en la lluita contra càncer de mama”.

La coalició també ha criticat casos com el del centre de Salut d’Altabix a Elx, on el mamògraf porta des del 2 de setembre avariat, deixant a 2.500 dones sense revisió. En eixe sentit, Compromís ha presentat una proposició no de llei en Les Corts per a reclamar la compra o reparació del mamògraf d’este centre de salut així com que es garantisca la revisió immediata de totes les dones a les quals, per culpa d’esta avaria, no s’ha practicat esta prova tan vital.

Per a Oltra, “tots sabem que les mamografies són una assegurança de vida perquè d’elles depèn que una detecció del càncer siga precoç i per tant hi haja un bon pronòstic de futur per a les dones que pateixen esta malaltia”.

“Les campanyes contra el càncer de mama sempre han fet molta menció a la prevenció i el que no pot ser és que ens trobem amb centres de salut on hi haja un aparell per a realitzar mamografies avariat i el govern valencià no pose una solució immediata”.

“Patir esta malaltia ja no és una condemna com passava fa unes dècades però la lluita contra el càncer de mama si que depèn de que les administracions tinguen com a prioritat la inversió pública en la prevenció d’esta malaltia. La prioritat número u,  per damunt d’actes i de festes com les que acabem de vore on es gasta este govern dels diners, ha de ser cuidar de la salut de la ciutadania”, ha assenyalat la diputada de Compromís.