“Cal investigar per què aquestes empreses van comptar amb un tracte favorable molt generalitzat des de l’administració, i fins i tot, des de Bancaixa”.

El grup parlamentari de Compromís ha reclamat la creació d’una comissió d’investigació sobre el tracte favorable per part del PP a les empreses vinculades a la família Cotino. Segons ha assenyalat el diputat de Compromís, Fran Ferri, “és evident que no estem davant de casos aïllats sinó que pot tractar-se d’una trama familiar que utilitza el seu poder polític per a beneficiar-se econòmicament”.

El grup parlamentari de Compromís ha registrat en Les Corts Valencianes una iniciativa per a impulsar la creació d’una comissió d’investigació sobre el tracte favorable per part del govern del Partit Popular a les empreses vinculades a la família Cotino.

Aquesta comissió tindria per objecte investigar tant les diferents adjudicacions de la Generalitat a aquestes empreses, els 35 milions de crèdits irregulars de Bancaixa cap a empreses immobiliàries del Grup Sedesa que estan sent investigats per Bankia, així com el tracte favorable a les residències del grup SAVIA i la possible vinculació d’aquests fets amb les denúncies de donacions irregulars de la família Cotino cap al Partit Popular.

Des de la Coalició s’ha recordat que, ja en l’any 2010, la diputada de Compromís, Mònica Oltra, va denunciar que la Generalitat va rebaixar sense cap motivació les sancions imposades per la Inspecció de Serveis Socials a les residències vinculades a la família Cotino suposant entre 2007 i 2010, una rebaixa en les multes d’entre 106.500 i 585.000 euros.

Segons ha assenyalat el diputat de Compromís, Fran Ferri, “és evident que no estem davant de casos aïllats sinó que pot tractar-se d’una trama familiar que utilitza el seu poder polític per a beneficiar-se econòmicament i que, segons indiquen totes les dades, ha rebut un tracte de favor de forma generalitzada per part de tots els organismes controlats pel Partit Popular. És un clar exemple de la política entesa per a servir-se i no per a servir a la ciutadania”.

“La ciutadania té dret a saber quants diners hem perdut els valencians i valencianes per aquests tractes de favor, qui és el responsable d’aquestes decisions i què hi ha darrere del favoritisme cap a les empreses impulsades per la família Cotino” ha conclòs Ferri.