La portaveu adjunta i portaveu del grup de Compromís a la Comissió d’Afers Europeus en les Corts, Mònica Álvaro, ha demanat la dimissió immediata de Pedro Agramunt del Consell d’Europa “per tal de deixar ja d’una vegada de tacar el nom dels valencians i les valencianes a Europa”, tota vegada que hui l’ex Secretari General del PPCV i actual senador s’enfronta a la Comissió de Reglament del Consell d’Europa que decidirà si el sanciona per corrupte.

Agramunt està acusat d’haver rebut suborns per part del règim dictatorial d’Azerbaidjan per tal de blanquejar-ne els abusos contra els Drets Humans que es cometen en aquell país del Caucas. En concret, hauria rebut pagaments en forma del reconegut, exclusiu i, sobre tot, car caviar beluga que és típic de la zona, així com els serveis de prostitutes, acusacions davant de les quals va afirmar que “ojalá fueran verdad y tuviera las fotos para presumir con los amigos”.

 Ara, davant les fortes acusacions a què s’enfronta, Agramunt, segons Mònica Àlvaro, “ha optat per la ‘conspiranoia’, tot afirmant que les organitzacions que l’han denunciat, European Stability Initiative (ESI) i Freedom Files, que actuen sota el paraigua de la Open Society, tindrien vincles amb el procés independentista català. Agramunt cita com a prova que dos activistes de Freedom Files, Yuri Dzhibladze i Olga Zakharova, haurien estat assenyalats com a membres d’una ‘trama russa proindependentista’ per part de certa premsa de Madrid, tot i que ara, segons la defensa d’Agramunt, en estar vinculats a la fundació Open Society, s’haurien canviat de bàndol i seríen membres de l’oposició anti Putin”.

Així, “l’afer d’Agramunt és delirant des del principi a la fi que esperem que, pel bon nom dels valencians i valencianes a Europa, arribe ben prompte. En tots els casos de corrupció del PP apareix el seu nom, des d’aquell cas Naseiro, i aquest home ha sigut tot en el PP valencià. Podem suposar que val moltíssim més pel que calla que pel que diu, perquè, a més a més de dir moltes barbaritats, ha tingut i té la tolerància i la aquiescència de la direcció del PP quan no directament el suport explícit”, ha conclòs la diputada Mònica Álvaro