El grup parlamentari Compromís ha reclamat la compareixença en Les Corts del conseller d’Economia, Industria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch per a què explique detalladament en què consisteix el seu pla de privatització del Servef.

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha mostrat el rebuig de la coalició a la privatització del Servef, que suposarà que els serveis de formació i gestió d’ocupació passen a mans d’agències i empreses de treball temporal.

Per a Ferri “este projecte de privatització és l’estocada mortal del PP a les polítiques actives d’ocupació. Des de fa anys el Servef pateix falta de recursos i de mitjans que demostren el desinterès del PP en el futur laboral de milers de valencians i valencianes”.

Segons Compromís, en el context valencià, amb unes xifres de treballadors en l’atur per damunt de la mitjana estatal, les polítiques actives d’ocupació no són una opció sinó una necessitat.

Per a Ferri “un Servef públic, fort i eficient és imprescindible per a formar a tots eixos treballadors i aconseguir que es reincorporen en el mercat laboral en sectors generadors d’ocupació, tot el contrari del que està fent fins ara el govern del PP i que acabarà desballestant-se del tot amb la privatització”.