El diputat de Compromís diu que “una vegada més, el PP està jugant a una doble cara: diu que no al fracking a Castelló però hi dóna suport a Madrid”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha alertat que “contra el que podria pensar molta gent, el perill del fracking no s’ha acabat encara, ni de bon tros. Malgrat els informes contraris dels experts, i malgrat que el PP ha fet a Castelló com si es posicionara en contra, el cert és que el suport al fracking continua el seu camí, i ara el Senat ha aprovat una resolució al seu favor, amb el suport d’eixe mateix PP, inclosos els senadors valencians, i d’UPyD, que una vegada més li fa d’escolanet”.

Pañella ha assegurat que “si l’opinió pública castellonenca ja ha estat des de sempre en contra del fracking per a les investigacions petrolieres i gasístiques, ara ho està encara més, després de comprovar les conseqüències que ha tingut la injecció de gas al projecte Castor, sense haver dut a terme els estudis sismològics necessaris per a garantir-ne la seguretat. I les conseqüències de l’aplicació del fràcking poden ser molt pitjors. Així que, davant d’aquesta oposició al fracking, reforçada per la comissió d’experts convocada per la Diputació a instàncies de Compromís, el PP de Castelló no ha tingut més remei que fer marxa enrere i sumar-se a l’oposició popular contra aquesta perillosa tècnica d’extracció”.

Però el diputat de Compromís ha recordat que “el PP ja ens té acostumats a que una cosa és el que diu a Castelló o a València, i una altra ben diferent el que fa després a Madrid. I el cert és que han utilitzat la seua majoria absoluta al Senat per a fer aprovar una reforma legislativa que dóna més facilitats, encara, per a l’aplicació d’una tècnica rebutjada per molts països. I ho ha fan, una vegada més, en contra del que diuen els tècnics, i només per a afavorir els interessos d’unes empreses de capital especulatiu, com la de Florentino Pérez en el cas del Castor i Montero Energy en el fracking. Cal, per tant, que la societat li exigisca al PP de Castelló que ratifique la seua oposició al fracking i que ens garantisca que el que ha aprovat el Senat, i previsiblement aprovarà ara el Congrés, no tindrà cap repercusió a favor dels projectes d’actuació d’aquesta empresa a la zona del Maestrat i Els Ports”.