La diputada de Compromís Papi Robles ha presentat una iniciativa a les Corts Valencianes per fer més equitatives les beques universitàries. La diputada valencianista proposa que els llindars de renda se substituïsquen per un barem en funció de la renda, de manera que tot l’alumnat sol·licitant, i que complisca la resta de requisits, siga baremat, garantint així que, en la concessió de les beques, s’esgote sempre el crèdit consignat per a les mateixes. 

Robles afirma que “des de 2015, el Botànic hem estat augmentant el pressupost per a les beques per a arribar a un major nombre de sol·licitants, de fet, havent arribat a totes les persones que complien amb els requisits, i amb un pressupost de 4 milions, només es van executar 3,1 milions. I això és el que proposem que es canvie el criteri per poder esgotar tot el crèdit dedicat per a eixa finalitat. Eixe milió d’euros que no es va executar podria millorar molt les condicions d’estudi de moltes de les persones sol·licitants, i per a això cal canviar els llindars per un barem més equitatiu que permeta un repartiment més just”. 

Per una altra banda, i en reacció a la sentència del Tribunal Constitucional en la qual incloïa les universitats privades a les beques de la Generalitat, la diputada Papi Robles proposa que en la següent convocatòria de beques s’introduïsca als criteris de barem una priorització clara de les matrícules d’estudis que tinguen un preu de crèdit coincident amb el preu públic de taxes per servicis acadèmics universitaris vigents al Decret de preus i la Llei de Taxes. 

“Cal, que d’alguna manera, les beques universitàries de la Generalitat Valenciana prioritzen les persones que estudien a les universitats públiques valencianes, ja que darrere d’esta tria sovint hi ha un treball previ per part de l’alumnat. Des de Compromís creiem just este barem que torna a ficar l’accent en l’educació universitària pública valenciana que és un orgull per a totes”, ha afegit Papi Robles.