La Comissió d’Indústria i Comerç, Turisme i Noves Tecnologies del parlament valencià ha aprovat este matí a proposta de Compromís, i amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris, excepte els vots en contra de PP i Vox, una iniciativa per tal que des del Consell es cree una renda-salari per a l’emprenedoria que estiga lligada al nivell de renda i riquesa, amb l’objectiu de fer possible la consecució dels projectes empresarials de les persones emprenedores.

La diputada i portaveu de Compromís a la Comissió, Aitana Mas, ha assenyalat que “la creació d’aquesta renda per a l’emprenedoria és un element que aporta un punt extra de seguretat a aquelles persones que volen desenvolupar projectes i que necessiten d’aquest tipus de suport econòmic, al qual no han tingut accés”.

“La incertesa s’ha colat, una vegada més, en molts aspectes de les nostres vides, i per aquest motiu afavorir la generació d’aquest tipus de seguretats és més important que mai. En especial, per a les generacions més joves que en el moment d’incorporar-se al món laboral han experimentat com, sense acabar de patir els efectes de l’anterior crisi, l’economia mundial s’ha vist desmuntada per una inesperada pandèmia”.

D’altra banda, la també portaveu adjunta de Compromís en les Corts ha subratllat que “la posada en marxa d’aquesta renda suposa, a més a més, la creació de noves eixides laborals, tant per a les persones que posen en marxa aquests projectes com per a les que indirectament es veuen afectades per les dinàmiques que poden generar. Al cap i a la fi, una pedra més en la generació d’ocupació que des de la Conselleria d’Economia Sostenible es vol impulsar”.

Segons Mas, “aquest tipus de polítiques busquen generar un ecosistema econòmic i empresarial diferent, entre les que s’emmarca la nostra proposta. No obstant això, no es troba en solitari ja que segueix la línia que, des de la Direcció General d’Emprenedoria i Cooperativisme, i des de la Conselleria d’Economia Sostenible s’ha anat dibuixant al llarg d’aquests anys”.

“En definitiva, la proposta de Compromís que hui s’ha aprovat a les Corts apuntala qüestions fonamentals, tant per la part econòmica com per la part social, ja que la renda a l’emprenedoria suposa millorar les opcions d’èxit dels projectes, de les idees i dels negocis d’una manera equitativa i socialment justa”, ha conclòs la diputada Aitana Mas.