De nou el PP torna a situar a Castelló en el mapa de la suposada corrupció i de nou apareix la sospita de que moltes de les adjudicacions realitzades des d’institucions governades pel PP podrien haver sigut ‘a dit’ a canvi de favors econòmics”. Així ho ha manifestat la portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mònica Àlvaro, després de conéixer-se la imputació de destacadíssims empresaris de les comarques de Castelló per, suposadament, concedir-li a Carlos Fabra crèdits milionaris i donar-li suport econòmicament de manera opaca mentre l’ex president del PP eludia el seu deute amb Hisenda.

Per aquest motiu, i perquè l’escrit judicial indica que els pagaments podrien derivar-se de l’activitat política de l’ex mandatari del PP, la portaveu adjunta de Compromís en les Corts exigeix als actuals responsables del PP, que van compartir càrrecs amb Fabra, i en concret a Isabel Bonig, que aclarisquen els motius dels pagaments d’aqueixos diners”.

De fet, Àlvaro ha exigit a la mandatària del PP que detalle “qui va autoritzar pagaments de quasi 60.000 euros del PP a Carlos Fabra i en quin concepte”, ja que així consta en l’acte judicial.

“Per fonts judicials hem conegut que hi havia préstecs per valor de 1,4 milions d’euros a fons perdut, ingressos opacs amb una entramat d’empreses, procedents de l’activitat política de Carlos Fabra i un total de 27 imputats que poden donar compte de la magnitud del saqueig sistemàtic a la qual el PP va sotmetre a la província de Castelló”.

Des de Compromís pensem que s’hauran de depurar responsabilitats, màximament quan el senyor Fabra devia una quantiosa suma a la Hisenda Pública a la qual no podia fer front, encara que ara coneixem que mensualment Fabra hauria manejat quantitats de 19.000 euros en metàl·lic de procedència”. Per aquest motiu, “pensem que el PP encara no ha donat la cara ni explicacions i li instem a aclarir per què el senyor Fabra tenia relacions i préstecs sense devolució derivats de la seua activitat política”.