El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, i el diputat per Castelló, Josep Maria Pañella, han oferit una roda de premsa, junt al portaveu del BLOC-Compromís de Vinaròs, Doménec Fontanet i altres regidors i càrrecs públics de la formació en la comarca, per anunciar que si el ministre Soria no anuŀla tots els permisos de la planta “Castor”, Compromís presentarà una denúncia en l’Audiència Nacional.

Segons Morera, “la Planta Castor és iŀlegal, manquen informes i demanem al ministre que deixe de mirar cap a un altre costat i que tanque definitivament la planta. Les condicions de la concessió al dia de hui ha canviat, el risc sísmic és evident i patent en Vinaròs i en la comarca i com que els riscos en són molts, amb la llei en la mà podem assegurar que tots els permisos estan caducats, són nuls de ple dret”.

El portaveu de Compromís també ha parlat de la PNL que ha presentarmel grup popular a les Corts, la qual ha qualificat “d’autèntica vergonya i estafa per a Vinaròs. El PP ho no ho té clar o uns altres manen sobre ells, però el que hem de dir-los hui, ací des de Vinaròs, que primer són les persones i no els beneficis d’un empresari. Per això, reiterem que si no es tanca hui la planta, Compromís anirà als tribunals a demanar empara i protecció per als veïns i veïnes de Vinaròs i de tota la comarca”.

També, Morera ha reclamat una depuració total de responsabilitats i una cadena de dimissions de tots aquells que votaren a favor de “Castor” o donare permisos, “des de regidors, a secretaris autonòmics i d’Estat, consellers o ministres. Els qui han posat en perills als ciutadans de Vinaròs han de ser responsables dels seus fets, han de pagar per les seues accions i han d’abandonar la vida pública”.

Per la seua banda, el diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha recordat que des de Compromís, “hem tingut les idees clares des del primer dia i hem sigut els únics que hem estat  en contra. De fer, des de 2008, hem presentat a les Corts Valencianes 24 preguntes i una PNL i fins a octubre de 2013, no han presentat ni PP ni PSOE res de res qual cosa lamentem però advertim que anem a continuar en la mateixa línia de treball, que no és una altra que defensar el medi ambient, les persones i el futur de Vinaròs i de tot el País Valencià”.

El portaveu de BLOC-Compromís a Vinaròs, Doménec Fontanet. Ha agraït la presència dels dos parlamentaris de Compromís, recordant que, al dia de hui, “no han vingut els consellers de Fabra a vore’ns ni a donar explicacions, però estan dos diputat de Compromís que estan treballant amb nosaltres des del primer dia, com estan també amb nosaltres regidors i càrrecs de la comarca, preocupats des del primer dia del que ens està passant”.

Fontanet ha recordat la posició del BLOC amb el projecte Castor, “des del primer dia en contra perquè per a nosaltres, el que ens val és la seguretat de les persones i el nostre futur, i hui per hui no és gens bo”.

El regidor nacionalista ha incidit que el projecte no ha estat beneficiós per a Vinaròs, incloent-hi els mariners, “que ara veuen que els diners que els han donat no han valgut per a res i perden també la pesca, la seua principal font d’ingressos”.

Fontanet ha advertit que des del grup municipal continuaran treballant amb la plataforma ciutadana del Sénia “i facilitant tota la informació als nostres diputats de les Corts i del Congrés per a presentar iniciatives en defensa de Vinaròs perquè, ho tornem a dir, no ens agrada el projecte, no és per a Vinaròs, no és per a la nostra comarca”.