La Consellera d’infraestrucutres, Isabel Boning, ha deixat clar que l’Insitutt Valencià de l’Habitatge (IVVSA) no té previst cap actuació per complir amb les obres promeses de rehabilitat 35 habitatges en el carrer de Santa Gruz de Tenerife a la ciutat de Castelló.

La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, va presentar una pregunta parlamentària preguntat per aquesta actuacions, ja que encara figura davant d’un edifici l’anunci de la rehabilitació dels 35 habitatges dins dels programes del pla d’accés l’habitatge de l’IVVSA. Concretament la diputada ecosocialista va preguntar saber en quin estat estan les actuacions per condicionar aquests habitatges, quines previsions hi havia i en quina mesura s’han complit, i quants d’aquests 35 habitatges estan ocupats en l’actualitat.

La resposta de la Consellera a aquesta pregunta no deixa llocs a dubte; es pensa deixar tal i com està, en un lamentable estat d’abandonament, amb finestres tapiades, teles de seguretat i deixant una imatge degradada i penosa del barri.

Per a finalitzar, Oltra ha volgut mostrar el seu agraïment al membre de Compromís per Castelló i portaveu local d’Iniciativa Marcos Campoy qui va ser la persona encarregada de ficar sobre avís i traslladar al Grup Parlamentari la realitat sobre aquest fet. “En els anys de bogeria, l’IVVSA no va fer les actuacions que pertocava, i ara estem amb casos vergonyosos com els de Castelló al llarg i ample del país, des de 2006 aquestes vivendes estan tancades, i en un estat de provisionalitat realment preocupant. El Consell ha de prendre alguna mesura que no siga simplement deixar passar el temps: el barri es degrada i la reparació dels habitatges serà obviament més costosa quant més temps passe”.