“En 2013 es va aprovar la Llei General de drets de les persones amb discapacitat en la qual s’establia que edificis i serveis havien de ser accessibles abans del 4 de desembre de 2017. Per això, a partir d’ara són exigibles els ajustos raonables en matèria d’accessibilitat”. Així ho ha recordat la portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro qui ha lamentat que “el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, oblidara divendres, durant la seua visita a Castelló, concretar terminis, actuacions o mesures per a completar l’accessibilitat a les nombroses estacions ferroviàries de les nostres comarques i del conjunt del nostre territori”.

La representant de Compromís ha lamentat que “De la Serna, en el seu allau d’anuncis de mesures que fa anys haurien d’haver sigut una realitat, com els Rodalies al Maestrat, oblidara concretar mesures que ja es contemplaven implementar fa anys però que encara no s’han fet realitat”.

“Portem anys escoltant anuncis polítics del Govern Central sobre augment dels Rodalia al Maestrat que no es materialitzen; sobre la conversió de Castelló en nucli de Rodalia, que encara està pendent; sobre l’arribada de l’AVE a Castelló, les proves del qual es retarden; sobre la necessitat del Corredor Mediterrani que ens connecte amb Europa, encara pendent… Però si hi ha una questió més greu i preocupant que no fer realitat la paraula donada, és l’incompliment de la Llei, i al ministre se li ha acabat el termini per aplicar la Llei d’Accessibilitat, per la qual cosa es precisen actuacions concretes i urgents perquè les persones amb discapacitat puguen accedir a la xarxa pública de transport i als ferrocarrils de forma adequada”.

Àlvaro ha recordat que les Corts Valencianes “han instat reiteradament l’Executiu Central a escometre les nombroses mesures pendents” i ha recordat que “el Ministeri de Foment arriba tard”. Per això ha reclamat al ministre De la Serna que “en els pròxims pressupostos de l’Estat incloga una partida pressupostària inajornable perquè qualsevol persona amb discapacitat puga accedir sense problemes a la xarxa ferroviària del nostre territori”.