Álvaro: “Zoido i la DGT suspenen el pràctic i el teòric de negociació, han de tornar a presentar-se amb una solución per a les persones que porten quatre mesos en llista d’espera per a examinar-se”

 

 

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Álvaro, ha manifestat hui que “la Direcció General de Trànsit (DGT) ha posat en evidència la seua incapacitat negociadora davant la vaga d’examinadors”, i ha lamentat que “la inacció del Govern, i del Ministeri d’Interior en concret, està afectant a milers de joves que acumulen mesos d’espera per a poder examinar-se”.

 

Per a Álvaro, tant el ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, com el director general de la DGT, Gregorio Serrano, “han suspès els exàmens teòrics i els pràctics de negociació. El problema és que la seua incapacitat per a impulsar una solució la paguen milers de ciutadans i ciutadanes que aspiren a aconseguir un permís de conduir, així com també la paguen les autoescoles, que estan patint una disminució alarmant de matrícules”.


“Des del Ministeri i des de la DGT han de deixar de tirar pilotes fora i han de cercar solucions, ja que la impossibilitat de molts ciutadans i ciutadanes a accedir al permís de conduir incideix en les seues possibilitats laborals i en la seua mobilitat. Més encara en territoris com el nostre, on els serveis ferroviaris acumulen avaries  i retards per la històrica falta d’inversió per part del Ministeri de Foment”.


“Per citar alguna dada, per exemple, a la província de Castelló, a causa d’aquest conflicte laboral que el Ministeri d’Interior no soluciona, s’acumulen ja quatre mesos de llista d’espera. La qual cosa provoca que més de 1.500 persones estiguen pendents d’examinar-se”, ha conclòs la diputada de Compromís, Mònica Álvaro.