La portaveu de Compromís a la Comissió d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de les Corts Valencianes, Cristina Rodríguez, ha presentat una proposta per tal que el Consell llance una campanya promocional continuada en el temps, en mitjans de comunicació tant públics com privats, per fomentar el consum entre la població valenciana del producte agroalimentari amb origen valencià.

 

Segons Rodríguez, “a més de la promoció permanent que duga a terme el Consell, també cal encoratjar els punts de venda i establiments a adherir-se a una altra campanya, amb accions promocionals amb enganxines, cartelleria o els formats més adients, que servisca per fomentar el consum entre la població valenciana del nostre producte”.

 

“Ens trobem amb que la societat ens demana ara un canvi de valors i de paradigma, més centrat en el consum de proximitat, que aporta valor i qualitat afegits, dóna seguretat i propicia les relacions de confiança entre consumidors i productors i, en definitiva, crea xarxes de suport mutu més duradores i humanes. I, cada vegada més, els i les consumidores es preocupen de mirar les etiquetes dels productes per comprovar quin és el seu origen i com han estat produïts, o quins additius porten i quines conseqüències poden tindre per a la seua salut i el seu entorn social i natural consumir-los”.

 

“A més a més, des de Compromís considerem que cal treballar de manera continuada i constant per a alçar els ànims dels productors i productores del camp valencià, tan decaiguts des de fa dècades, amb els preus per terra i la ferotge competència exterior i de les grans cadenes de distribució comercial. Ho hem vist recentment amb la dràstica caiguda de preus de la creïlla i la ceba, on alguns agricultors han decidit destruir el seu producte davant els quatre cèntims per kilogram que els oferien per ell. Però els exemples i episodis es repeteixen malauradament massa sovint als nostres camps”.

 

“Per tot això, el suport continuat del Consell al consum dels productes agroalimentaris valencians, amb la implicació en una campanya permanent de tots els agents del sector, pot significar un reviscolament dels productors i productores del nostre territori”, ha conclòs la diputada Cristina Rodríguez.