Compromís denuncia que la resposta del Govern sobre la costa del Maestrat, “a més de desídia, constata ignorància, per la qual cosa cal dissenyar la política de costes des d’ací”

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts, la diputada Mònica Àlvaro, ha lamentat la “desídia sistemàtica i el maltractament del Govern de Rajoy cap a Castelló”. Àlvaro ha fet aquestes manifestacions després de la resposta de l’Executiu Central a preguntes de la diputada Marta Sorlí sobre les actuacions previstes en Costas, en les quals el Govern de Rajoy considera “innecessari actuar en la costa del Maestrat, en concret en la zona entre Vinaròs i Benicarló”.

Segons Àlvaro, “l’oblit de Costes es suma a moltes més coses: al menyspreu en els pressupostos, on el PP ens ha situat en la cua d’inversió; al menyspreu en infraestructures, on encara esperem l’AVE de segona i on s’ha anunciat una data de connexió cap a Catalunya que no es complirà”. No obstant això, per a Àlvaro “en la qüestió de costes, en la desatenció del Govern al nostre litoral, a més del menyspreu sistemàtic, se suma el total desconeixement de la nostra franja costanera, de les nostres necessitats i de les nostres particularitats”.

Per aquest motiu, la portaveu adjunta de Compromís en les Corts ha insistit en la proposta acordada per Compromís en la reunió celebrada a Almenara després del temporal que va destruir el seu passeig: “només amb una transferència de competències, amb la qual puguem gestionar el nostre litoral des d’ací, podrem solucionar de forma eficaç les necessitats de la nostra costa”. Referent a açò, ha afegit que “com ocorre amb els Rodalia, en els quals també exigim les competències davant l’oblit de Madrid, volem les competències, però acompanyades de la inversió necessària per poder fer realitat aqueixes competències”.

Finalment, Àlvaro ha aconsellat a Rajoy que “es faça una passejada per la costa castellonenca”. Així, ha afegit que “a més d’aprendre on està la Mediterrània i saber per on ha d’anar el Corredor Mediterrani, coneixerà també la necessitat d’actuació en tota la nostra franja litoral, des del Maestrat a la Plana Baixa”.