La diputada i portaveu de Compromís a la Comissió d’Investigació sobre les institucions firals, Teresa Garcia, ha manifestat que “després de veure el saqueig dels diners públics que envolta la gestió de Fira València durant l’època del PP, i donada la insistència del grup parlamentari Popular en anul·lar la celebració de la Comissió d’Investigació que ha de tractar la gestió de la Fira durant l’anterior govern, tenim clar que és més urgent que mai que es celebre”.

 

Segons Garcia, “el PP, potser tement-se que de la Comissió eixirà fem a cabassos, s’acollia la setmana passada a l’arxiu de la Fiscalia Anticorrupció de les diligències de la investigació sobre les obres d’ampliació de Fira València per demanar que es dissolga la dita Comissió. Però després de vista tota la informació que va apareixent sobre com els anteriors gestors de l’institució firal valenciana es gastaven els diners públics, si o si hem d’esclarir què va passar, per què i identificar els responsables polítics del saqueig comés a Fira València”.

 

“I és que la festa de la corrupció organitzada pel PP durant 20 anys també va esguitar Fira València, on els seus gestors estigueren gastant diners públics com a diners de la seua butxaca, fent regals a compte dels diners dels valencians i valencianes, emprant les targetes bancàries de l’entitat firal com a ‘black cards’ per tal de pagar i regalar articles de luxe, puros, entrades per a la Fórmula 1, o el regal de boda a qui en eixa època era el president de l‘Institut Valencià de Finances (IVF), José Manuel Uncio”.

 

“Des de Compromís considerem que aquesta Comissió d’Investigació pot dur-li molts mals de cap al Partit Popular, d’ahi la seua insistència en que no es celebre cap sessió i que es dissolga abans de començar les compareixences. Volem arribar al fons de la corrupció perpetrada a Fira València. És el nostre compromís amb la ciutadania. I malgrat l’arxiu de Fiscalia sobre els sobrecostos de l’ampliació del recinte firal, a la Comissió també buscarem resposta al perquè es donaren sobrecostos del 85% en estes obres, ja que un dels objectius de la Comissió és veure la relació i grau de responsabilitat política dels gestors del PP amb el deute de més de 500 milions d’euros”, ha conclòs la diputada Teresa Garcia.