La diputada de Compromís es reuneix amb l’eurodiputat Florent Marcellesi i destaca la necessitat de “cooperar a tots els nivells de govern” per a fomentar l’agroecologia

La diputada i portaveu d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de Compromís en les Corts, Cristina Rodríguez, ha destacat la importància que el País Valencià lidere “la transició cap a l’agroecologia” i la necessitat de “cooperar a tots els nivells de govern” per a facilitar les pràctiques d’agricultura ecològica.

 

En una reunió en la seu de Compromís a Alacant amb l’eurodiputat Florent Marcellesi, d’EQUO/Primavera Europea, amb representants de les principals organitzacions en defensa de l’agricultura ecològica al País Valencià, Rodríguez ha traslladat a Marcellesi “la urgent necessitat d’anteposar en la futura PAC l’agricultura mediterrània, la seua biodiversitat i la seua estructura de xicotetes finques i empreses familiars enfront l’agricultura intensiva que arrabassa el territori”, punt on els dos parlamentaris ecologistes han estat d’acord.

 

Rodríguez ha destacat que “el pròxim any tindrà lloc la reforma de la PAC i per açò és fonamental coordinar-se per a defensar els interessos de l’agricultura valenciana”.  En aquest sentit, Rodríguez ha assegurat que des de Compromís s’han defensat “en tots els parlaments els interessos de l’agricultura valenciana, i ho seguirem fent”.

 

Durant la reunió, s’ha posat damunt la taula assumptes com la repercussió del recent acord comercial signat per la Unió Europea amb els Estats d’Àfrica del Sud i altres acords internacionals com el CETA i el TTIP per a l’agricultura valenciana.

 

Per la seua banda, Marcellesi ha explicat el treball realitzat en el Parlament Europeu en matèria d’Agricultura on ha destacat els esforços per a lluitar contra la ‘xylella fastidiosa’ i la taca negra, principals amenaces infeccioses per als cítrics valencians o altres cultius mediterranis com l’olivera. També ha recordat com el Grup dels Verds Europeus està treballant per a augmentar el control fitosanitari sobre l’entrada de taronges procedent del Sud d’Àfrica.

 

L’eurodiputat ha destacat que “amb el CETA, els consumidors no tindrien cap garantia que l’arròs valencià haja sigut produït amb uns criteris de qualitat a el País Valencià”. I ha recordat que “productes com l’orxata o les taronges podrien ser fabricats i plagiats a Canadà utilitzant el nom i prestigi sense que els productors valencians puguen plantejar una sola queixa”.