El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha indicat que la valoració sobre l’equip de govern de Mariano Rajoy “és negativa. Un govern com el que ha fet Rajoy és continuista. Ja ens ho imaginàvem i ja diem no a un govern del PP. Ara hi ha grups que han d’explicar el seu vot, com Ciudadanos o el PSOE. Perquè Mariano Rajoy no ha fet cap renovació en el seu govern, no ha llevat a la gent que ens ha portat a la situació en que ens trobem ara mateix”.

 

“Insistic, és un govern continuista. I sense cap ministre valencià. Ahí es demostra eixe ‘poder valenciano’ del PP valencià, que continua en quarantena per a Mariano Rajoy. El president del Govern espanyol ha sigut incapaç de trobar una persona ministrable entre les files del Partit Popular valencià. I a més a més ha castigat a l’únic ministre que havia defensat una millora del finançament autonòmic, el senyor José Manuel García-Margallo. Però en canvi ha premiat a un ministre com Cristóbal Montoro que ens ha maltractat en els últims temps als valencians i les valencianes”.

 

“Així que els nomenaments dels i les ministres de Rajoy són una mala notícia per al poble valencià, una notícia que no desperta cap esperança. I no sols això, ja que l’equip econòmic que manté farà continuisme de les polítiques de retallades, de beneficiar sempre als més poderosos i de fer més ampla l’escletxa social actual”.

 

“D’altra banda, ens trobem amb que el nou Govern de Rajoy no compleix amb la paritat, amb nou homes i cinc dones. Pel que sembla el PP és incapaç de trobar dones entre el 50 per cent de la població per a ser ministres”, ha conclòs Fran Ferri.