El diputat pegolí de Compromís a les Corts, Josep Nadal, ha presentat al parlament valencià una iniciativa per a instar al Consell que demane al Govern central que s’allibere l’AP-7  i que, mentre no siga lliure, hi haja gratuïtat de pas per a residents a les Marines i a la Safor, així com per a vehicles pesats.

 

Segons el diputat Nadal, “desplaçar-se en cotxe pel sud de la Safor i per les Marines és, a hores d’ara, l’única opció de la ciutadania i és sinònim de pagar peatges o jugar-te la vida en la N-332, carretera que, segons indica la DGT, és una de les vies amb major concentració d’accidents del País Valencià. A més a més, sense pagar peatge es multiplica per tres el temps de viatge en passar per l’interior de molts pobles, com és el cas del tram d’Oliva-Bellreguard o Altea”.

 

“Tot això suposa un greuge per a les empreses de la zona, ja que han de pagar un  sobrecost en el transport de mercaderies o patir un retard en el temps de transport que no tenen altres empreses de l’Estat. Aquest greuge és pitjor per a la ciutadania de molts pobles que han de suportar  el perill que suposa el pas de camions i vehicles pesats per les vies alternatives a l’autopista de peatge”.    

 

“Per totes aquestes raons la proposta presentada per Compromís demana la gratuïtat de pas per a vehicles pesats en vies de peatge, des de Torrevella fins a Xeresa, per a evitar alguns dels pitjors trams pel que fa a accidents i retencions per als conductors professionals, i alleujar el trànsit en les altres carreteres”.

 

“Per últim – segons indica Nadal – la nostra iniciativa demana que aquells usuaris que utilitzen trams de peatge afectats per obres, vegen bonificat el cost o que aquestos trams siguen gratuïts mentre duren les obres”.